Artur García: “M’agradaria dedicar-me a la música, però hi ha molta competència”

L’alumne de 4t d’ESO de l’institut Alzina explica com compagina els seus estudis al centre amb la música

L’Artur García és un alumne que cursa quart d’ESO a l’Institut l’Alzina i que des de fa un any toca a la JOSB. La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona és, com el nom indica, una orquestra simfònica orientada a joves i fundada l’any 2015 pel director musical Carles Checa. En aquesta entrevista l’Artur García ens explica la seva trajectòria en el món de la música, la seva opinió sobre la JOSB i els seus gustos musicals.

Quan, on i per què vas decidir començar a estudiar música?

Vaig començar a estudiar música més o menys quan tenia 6 anys, com a extraescolar, però fa un o dos anys vaig decidir prendre-m’ho més seriosament.

Qui et va a inspirar a ser músic?

Em va inspirar el meu pare.

Quan o com va ser el teu primer contacte amb un instrument? Quin va ser? És el mateix que toques avui a l’Orquestra Simfònica?

Vaig entrar en una escola de música i, quan ja portava un temps, em van presentar uns instruments. No recordo bé quins eren però, de tots, vaig escollir la trompa i és el mateix amb el que toco actualment i faig els meus estudis.

Així doncs, quan de temps portes practicant la trompa?

Des de que tenia 7 anys.

Per què has escollit tocar aquest instrument i no un altre? Què és el que t’agrada d’aquest instrument?

M’agrada molt el so que té i, sobretot, si el saps tocar és un instrument molt maco. M’agrada tocar música clàssica amb aquest instrument perquè no hi ha molts estils més que es poden tocar amb ell, i encara que sigui un instrument força difícil d’aprendre i de tocar és molt maco i pot agradar a molta gent.

Quan vas començar a tocar a l’Orquestra Simfònica?

Fa un any el meu professor em va recomanar fer unes proves per entrar a una orquestra simfònica, i em vaig passar estudiant música l’estiu sencer, quasi cada dia, per poder-hi entrar. Cap a finals de setembre vam quedar amb el director de l’orquestra per fer les proves, i quan vam acabar em va dir que estava acceptat i que podia estar dos anys a l’orquestra.

Quant temps assages amb l’Orquestra Simfònica setmanalment? I quant de temps assages el teu instrument d’altres formes?

Ens donen les partitures un mes abans de l’audició i dediquem dos caps de setmana al mes per poder estudiar-les. D’altres formes estudio cada dia una hora.

Com aconsegueixes compaginar els estudis amb tocar a l’Orquestra Simfònica?

Practico amb el meu instrument 1 hora i mitja al dia entre escalfar i tocar tots els repertoris de música que tinc, i acostumo a fer els deures quan tinc temps lliure a classe, o a casa, quan m’ho puc permetre, també.

A l’hora dels concerts, et fa sentir nerviós estar davant de tanta gent?

No acostumo a posar-me nerviós quan estic fent el concert, però sí abans de sortir a l’escenari, quan estic esperant per sortir. Però quan ja estic assegut a la cadira no em sento nerviós, estic normal, com si estigués a classe, només m’he de concentrar amb el que he de tocar i ja.

Quin és el concert més important en el qual has tocat?

El concert més important en el que vaig tocar va ser el primer (amb l’Orquestra Simfònica), tot i que ja venia fent concerts a l’escola de música. Però no hi ha comparació amb aquests perquè és una orquestra més professional, per dir-ho d’alguna forma, era més difícil, i el paper que havia d’interpretar jo era més complicat del que mai havia tocat en cap altre concert.

Vas tenir l’oportunitat de conèixer al Rubius (Streamer i Youtuber famós d’Espanya) quan va anar a gravar la seva cançó amb la JOSB?

Sí, de fet, em vaig fer una foto amb ell i ens va regalar un jersei a tots els integrants de l’orquestra.

Quin tipus de música t’agrada tocar? I escoltar?

M’agrada qualsevol tipus de música, la veritat, no en tinc una de preferida, però és veritat que la que més toco i escolto és la música clàssica perquè és la que he d’estudiar i és amb la que estic més hores en contacte.

Vols treballar amb quelcom relacionat amb la música en el futur? T’agradaria dedicar-te professionalment a la música?

Si és possible voldria dedicar-me a aquest món, però és difícil. Ara que ja estic entrant i tenint contacte amb aquest món m’adono que és complicat perquè hi ha molta competència i molta gent bona.

Redactors Juniors

, , ,
close