Compartim experiències amb alumnes d’una revista d’Itàlia

La redacció de L’Alzina Report entrevista algunes estudiants de l’institut de Terni Licei Statali F. Angeloni

El passat 4 d’abril de 2022 vam tenir la sort de compartir les nostres experiències com a periodistes amb les alumnes de l’institut Italià de la ciutat de Terni Licei Statali “F.Angeloni”. Vam intercanviar preguntes i vam aprendre moltes coses sobre Itàlia i la seva cultura, com ara qui són alguns dels escriptors contemporanis més importants d’aquest país. Així, les alumnes italianes ens van parlar de Primo Levi, que en la seva obra Això és un home va explicar la seva experiència a Auschwitz; d’Umberto Eco, gran escriptor autor de El nom de la rosa; de Susanna Tamaro, que va publicar una novel·la molt criticada (Ves on et porti el cor), però que després es va convertir en una de les més famoses, venent milions d’exemplars al món; de Roberto Saviano, que amb el llibre titulat Gomorra es va donar a conèixer a tot el món; d’Oriana Fallaci, escriptora nascuda l’any 1926 que ha venut més de 20 milions d’exemplars de les seves obres; i de Giorgio Falletti, autor expert en thrillers.

D’altra banda, sobre els menjars típics italians ens comenten: “Aquí hi ha alguns plats típics italians, com la carbonara a Roma, la pizza a Nàpols, el tiramisú a Veneto, la lasanya a Bolònia, la pasta al pesto a Gènova, el risotto milanese a Milà, els arancini a Sicília i el bistec florentí a Florència.”

Alumnes d’Itàlia fent classe

També vam parlar de les diferències que hi ha entre nosaltres i ells en interessos tan musicals i cinematogràfics com en els àmbits turístics i educatius, com són els horaris escolars. Així, allà estudien 5 hores diàries de dilluns a dissabte i tenen cinc anys en total de batxillerat, havent passat els tres anys d’ESO i havent començat la primària als 5 anys.

La videotrucada va ser en castellà, ja que ells estudien aquesta llengua 4 hores a la setmana, i ens va sorprendre el seu domini a l’hora de parlar-lo.

Alguns d’ells ens van explicar que han estat a Barcelona i que el que més els va agradar va ser el Camp Nou, és a dir, l’estadi del FC Barcelona, o la Sagrada Família i els plats típics espanyols com la paella.

Va ser una gran experiència poder conèixer alguna cosa més de la cultura italiana i poder parlar amb totes elles.

Alumnes de l’institut de Terni Licei Statali F. Angeloni

Redactor junior

close