/

Tanca la Setmana de la Poesia a l’Institut l’Alzina

S’han elaborat poemes i realitzat diverses activitats de la mà dels alumnes del centre i de l’ApS de poesia

La setmana del 21 al 25 de març, a l’Institut l’Alzina es va celebrar la Setmana de la Poesia per segon any consecutiu. Com a part de la mateixa, es van organitzar diverses activitats, com recitals de dues poetes, Anna Gas (veure entrevista publicada a L’Alzina Report) i Judith Terés. També es van fer cal·ligrames i poesies acròstiques.

Poema acrostic fet per un alumne

A més, en l’optativa de Visual i Plàstica, es va dur a terme un concurs de cartells per anunciar la Setmana de la Poesia 2022. 

Cartell guanyador de la Setmana de la Poesia 2022, realitzat per l’alumna de 4t Jiamiao Wu

Per altra banda, alguns alumnes de 4t de l’ESO van estar realitzant, com a part del seu ApS (Aprenentatge i Servei, projecte que es fa a l’últim curs de la secundària obligatòria en el qual l’alumnat ha de fer un treball per la comunitat, ja sigui al mateix institut o en alguna entitat externa), tallers de producció poètica per recitar als alumnes de 1r d’ESO, els quals havien de treballar en petits grups per preguntar-se sobre sentiments referents a la mateixa personalitat.

Alba Oliva i Abigail Hernández, dues de les alumnes participants en l’ApS de poesia, ens expliquen per què es van apuntar al mateix i com va ser col.laborar amb aquest projecte. Així, l’Alba comenta que volia participar-hi “perquè sempre m’ha agradat escriure i des de petita m’agrada inventar-me històries, crear i pensar”. Aquestes noies ens han explicat també que els van demanar escriure poemes, enregistrar-los i posar-los fotografies o dibuixos. A més, els van demanar ajuda per a fer la presentació que es va col·locar al vestíbul de l’institut amb motiu de la Setmana de la Poesia. L’Abigail Hernández ens diu que es va apuntar a l’ApS de poesia perquè no li quedava “una altra opció i hi havia de col·laborar sí o sí”, però que finalment aquest Aprenentatge Servei l’ha sorprès i li ha acabat agradant. Assegura que la poesia és una part de nosaltres i que és molt bonica.

L’origen de la Setmana de la Poesia va començar fa dos anys, quan la directora de l’Alzina, Esther Sobré, li va demanar a l’Anna Segura, professora de Francès i responsable de l’Aula d’Acollida del centre, i a l’Adrià Targa, antic docent de Llatí, d’organitzar-la. Ara mateix l’Adrià ja no és al centre però l’Anna ha continuat treballant en el projecte un any més.

Un cop acabades les activtats, l’Anna Segura explica que el que més li ha agradat de tot és que alguns alumnes han fet vídeos de poesia i que els nois i noies s’han implicat en el projecte. L’organitzadora, a més a més, comenta que, pel proper curs, inclouria més l’alumnat de 2n i 3r de l’ESO, ja que en aquesta edició no han participat gaire. Per acabar, diu, com a valoració personal, “que aquest any ha sigut més interior que l’anterior perquè hem vist més el que han fet els alumnes del centre, ja que en l’edició passada van vindre sis poetes i enguany només n’han vingut dos però s’ha pogut veure més als alumnes”.

Redactors Juniors

, , ,
close